“Деца помагат на деца“  

Под мотото учениците от 11“а“ клас в Професионална гимназия по облекло и текстил “Христо Бояджиев“- Плевен, обучаващи се по професия „Оператор в производството на облекло“, в часовете по учебна практика ушиха безвъзмездно спално бельо за децата със специални потребности, настанени  за отглеждане в Дома за медико-социални грижи за деца, гр. Плевен.

Трогната от добрата и благородна инициатива  на учениците и екипа на ПГОТ “Хр. Бояджиев“, от  проявената съпричастност и подкрепа в грижите към специалните деца, директорът на ДМСГД- гр. Плевен, д-р Георгиева, изпрати до екипа на гимназията благодарствено писмо, в знак на признателност за поетия  от тях социален ангажимент.

Само преди месец учениците от гимназията се включиха активно и в организирания  в Центъра за работа с деца – Плевен, благотворителен коледен базар за събиране на средства в подкрепа на лечението на болно дете от гр. Плевен, с ушити от тях  битови изделия и аксесоари за дома  с коледни мотиви.

На 1-ви март, в деня на  Баба Марта,  учениците ще посетят Дома за медико-социални грижи за деца, за да вържат на  ръчичките на децата , изработените от тях мартенички, за здраве.

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *