Национална програма “Подкрепа на образователните медиатори и социалните работници“

В изпълнение на Национална програма “Подкрепа на образователните медиатори и социалните работници“ беше проведена лекция по Дейност 2 „Организиране и провеждане на дейности на образователните медиатори и/или с родителите на учениците от училища с концентрация на ученици от уязвими групи“ на тема „Ранните бракове – рискове и предпазване.

На лекцията, която се проведе на 28.11.2022г. в сградата на ПГОТ „Христо Бояджиев“ – гр. Плевен присъстваха: петнадесет родителя, четирима учители, двадесет и пет ученици, г-жа Тодорова – представител на Детска педагогическа стая към 1РУП – Плевен, г-жа Ненчева – Старши експерт по приобщаващо образование към РУО – Плевен, г-жа Иванова – социален работник в ЦНСТ – Плевен и г-жа Георгиева – Медицинска сестра.

От г-н Ганчев – образователен медиатор към ПГОТ „Христо Бояджиев“ беше предоставена информация относно правната постановка на проблема с ранните бракове, спецификата на различните ромски общности и актуална информация относно ранните бракове. След презентацията с учениците беше проведена интерактивна игра по темата.

Г-жа Кисьова – учител в ПГОТ „Христо Бояджиев“ представи презентация със сравнителен анализ на състоянието на проблема с ранните бракове.

One thought on “Национална програма “Подкрепа на образователните медиатори и социалните работници“”

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *