Бележки

НАЦИОНАЛНО СЪСТЕЗАНИЕ“МЛАДИ ТАЛАНТИ В МОДАТА“ ГР. ЯМБОЛ, 19.04.- 21.04.2023 г.

НАЦИОНАЛНО СЪСТЕЗАНИЕ“МЛАДИ ТАЛАНТИ В МОДАТА“
ГР. ЯМБОЛ, 19.04.- 21.04.2023НАЦИОНАЛНО СЪСТЕЗАНИЕ“МЛАДИ ТАЛАНТИ В МОДАТА“
ГР. ЯМБОЛ, 19.04.- 21.04.2023 г.
Училищният отбор на Професионална гимназия по облекло и текстил „Христо Бояджиев“ – Плевен, е класиран от Министерството на образованието и науката за участие в националното състезание по професии „Млади таланти в модата“, на което събитие е ежегоден организатор, в партньорство с Националната асоциация на училищата по мода “Росица Иванова“ и Българската асоциация за текстил, облекло и кожи.
На 2 март 2023 г. бе проведен училищният кръг на Националното състезание „Млади таланти в модата”. Учениците от 11 клас вложиха творчество и професионални умения в две категории: „Художествена скица“ на младежки модел с оригинална интерпретация на тема „Изкуството в мен“ и „Сръчни ръце“ – практическа задача за изработване на външно пришит джоб.
Класираните на І – во място са :
Ивалина Георгиева – XI „а“ клас в категория „Художествена скица“
Дочка Александрова – XI „а“ клас в категория „Сръчни ръце“
С много ентусиазъм и любов към професията финалистките от 11“а“ клас започнаха подготовката си за традиционното участие на гимназията в националния кръг на състезанието „Млади таланти в модата“, където ще се състезават в три категории – „Модно ревю“, „Художествена скица“ и „Сръчни ръце“. Надпреварата на национално ниво ще се проведе от 19-21 април в гр. Ямбол. Професионалните изяви мотивират учениците за включване в междуучилищно сътрудничество, стимулиране на професионално-личностни те им качества, работа в екип и състезателен дух.
Представянето на творческите проекти ще се осъществи в две категории: „Художествена скица“ и „Модно ревю“. Темата тази година е „Изкуството в мен“ – младежка артистична мода, оригинална интерпретация на личните възприятия за изкуство.
Желаем успех на очарователните и талантливи момичета и техните ръководители – инж. Йонета Филипова, Мариана Начева и Галя Йошовска. Покажете своя творчески индивидуализъм и нестандартен прочит на изкуството!


Представянето на творческите проекти ще се осъществи в две категории: „Художествена скица“ и „Модно ревю“. Темата тази година е „Изкуството в мен“ – младежка артистична мода, оригинална интерпретация на личните възприятия за изкуство.


Желаем успех на очарователните и талантливи момичета и техните ръководители – инж. Йонета Филипова, Мариана Начева и Галя Йошовска. Покажете своя творчески индивидуализъм и нестандартен прочит на изкуството!

 

На 26.03.2022 г. се навършиха 110 години от рождението на плевенския художник Христо Бояджиев, патрон на ПГ по облекло и текстил“Христо Бояджиев“-Плевен.Отбелязването на годишнината се реализира с организирано тържество на 29.03.2022г. ,в училищната сграда на ул. Д.Константинов №21, в присъствието на дъщерята на художника – проф.Ана Бояджиева и на сина му Огнян Бояджиев, които подариха на гимназията автопортрет на Христо Бояджиев.Гости на  събитието бяха и техни близки, уредникът на Художествената галерия“Илия Бешков“,скулпторът Иван Атанасов,  бивши ученици на  училището, представители на местни медии, родители.

Дванадесетокласници от гимназията  разказаха пред гостите за жизнения и творчески път на Христо Бояджиев, дъщеря му-проф.Ана Бояджиева , направи обръщение към всички присъстващи и изразявайки  благодарност към ръководството на училището, във връзка с организирано тържество, в памет на баща й,  сподели важни моменти  и скъпи спомени от фамилния им живот. Подареният автопортрет на плевенския художник Христо Бояджиев беше поставен във фоайето на първия етаж на училището.

Националното състезание „Млади таланти в модата“

Информация относно участието на училищния отбор от ПГОТ“Хр.Бояджиев“-Плевен в националното състезание „Млади таланти в модата“, проведено в гр.Гоце Делчев от 13.04.- 15.04.2022 г.

Състав ва училищния отбор:  Ученици от 12 клас, специалност „Конструиране и моделиране на облекло от текстил“:

  1. Анелия Радославова Илиева
  2. Венцислава Венцеславова Василева
  3. Виктория Венциславова Руменова

Ръководители на отбора:

  1. инж. Йонета Филипова – учител теоретично обучение
  2. Марияна Начева – учител практическо обучение

Класиране от Националната асоциация на училищата по мода“Росица Илиева“:

Присъдено II-ро място за категория 2: „Художествена скица“ на Анелия Илиева

Присъдено II-ро място за категория 1: „Модно ревю“ на Венцислава Василева

Присъдено II-ро място за категория 3: „Сръчни ръце“ на Виктория Руменов

ГРАМОТА ВТОРО МЯСТО МОДНО РЕВЮ

ГРАМОТА ВТОРО МЯСТО ХУДОЖЕСТВЕНА СКИЦА

 

На 11 Март 2022 г. е ПГОТ „Христо Бояджиев“ гр. Плевен се проведе първи кръг на националното състезание „Млади таланти в модата“
Учениците от специалност „Конструиране, моделиране и технология на облекло от текстил“ вложиха творчество и професионални умения в участието си в две категории : „Художествена скица“ на тема „Минало в бъдеще“ и „Сръчни ръце“ – практическа задача за изработване на външно пришити джобове от памучен плат и от сатен.
Предстои участие на класираните ученици в националния кръг на състезанието, ежегодно организирано от МОН в гр. Гоце Делчев.

ИНФОРМАЦИЯ

ЗА

РЕМОНТ НА ПГОТ“ХРИСТО БОЯЖИЕВ“, ГР.ПЛЕВЕН

 

В писмо с изх.№ 0602-671/04.08.2021г.  Министерство на образованието и науката ни уведоми, че Професионална гимназия по облекло и текстил“Христо Бояджиев“-гр.Плевен е одобрена за финансиране от инвестиционната програма на МОН за 2021 година  за подмяна на дограма, топлоизолация и ремонт на климатична и отоплителна инсталация на сградата на стойност 317 837 лв. с вкл.ДДС.

Средствата за ремонта са отпуснати с ПМС №262 от 29.07.2021г.

Период на извършване на СМР – септември-декември 2021година.

С цел опазване живота и здравето на учениците и училищния персонал и за създаване на здравословна, безопасна и благоприятна за учебни занятия среда, учебният процес през учебната 2021/2022година, за периода на ремонта,  ще се осъществява в друга учебна сграда в гр.Плевен – сградата на ОУ“Н.Й.Вапцаров“, гр.Плевен.

 

ЦВЕТЛИНА ТОДОРОВА

Директор на ПГ по облекло и текстил“Христо Бояджиев“ гр.Плевен

Съобщение за откриване на учебна 2021-2022 година

Съобщение за откриване на учебна 2021-2022 година

ДО ВСИЧКИ УЧЕНИЦИ, РОДИТЕЛИ , УЧИЛИЩЕН ПЕРСОНАЛ И ГОСТИ НА САЙТА НА ПГ ПО ОБЛЕКЛО И ТЕКСТИЛ -ГР. ПЛЕВЕН

    Уважаеми ученици, родители, колеги и гости на сайта на ПГОТ“Христо Бояджиев“,

     Уведомяваме ви, че откриването на новата 2021-2022 учебна година  на 15.09.2021г.,  ще започне в 09.00 часа в сградата на ПГОТ“Христо Бояджиев“- Плевен .

     Във връзка с предстоящ ремонт на сградата  на гимназията, финансиран от Инвестиционната програма на МОН за 2021г., чрез отпуснати средства по ПМС №262 от 29.07.2021г., с цел опазване живота и здравето на ученици и училищен персонал, учебните занятия за всички ученици от 8-ми до 12-ти клас/вкл., за периода  16.09.-23.12.2021г., ще се провеждат в сградата на бившето училище ОУ“Н.Й.Вапцаров“- гр.Плевен, жк Сторгозия, ул.Мир 12.

      Предприетите мерки, от страна на училищното ръководство, по организацията на учебния процес през новата учебна 2021-2022 година, ще бъдат сведени до знанието на всички ученици  на ПГОТ и родители, от класните ръководители –  на 15.09.2021г.- първия учебен ден.

     Сградата на ОУ“Н.Й.Вапцаров“ е предоставена безвъзмездно за образователни цели на ПГ по облекло и текстил, за периода на ремонта на училището – 16.09.-23.12.2021г., с РЕШЕНИЕ № 769 НА ОБЩИНСКИ СЪВЕТ -ПЛЕВЕН.

     След приключване на ремонтните дейности на  сградата на ПГОТ“Хр.Бояджиев“, учебният процес през учебната 2021-2022 година отново ще се провежда в сградата на ПГОТ“Христо Бояджиев“, гр.Плевен. 

 

   Пожелавам на всички здрава, успешна и ползотворна учебна година!

 

ИНФОРМАЦИЯ

ЗА ГРАФИКА НА ДЕЙНОСТИТЕ ПО

ПРИЕМАНЕ НА УЧЕНИЦИ СЛЕД

ЗАВЪРШЕН 7. КЛАС

 

РАБОТНО ВРЕМЕ НА КОМИСИЯТА

 

От 14.07.2021 г. до 16.07.2021 г. включително

От 08:00 до 17:30 часа

Необходими документи:

1.  Оригинал на Свидетелство за завършено основно образование

  1. Оригинал на медицинско свидетелство

Прием 2021/2022 год.

Прием 2021/22 г.: Записване след I. класиране и подаване на заявления за II. класиране

УВАЖАЕМИ РОДИТЕЛИ И УЧЕНИЦИ,

За учениците, кандидатстващи след завършен VII-ми клас, в дните 14, 15 и 16 юли предстои записване на приетите в първо класиране.

Класираните ученици се записват в VIII клас в съответното училище, като подават следните документи:

  1. Заявление до директора – бланка на училището;
  2. Оригинал на свидетелство за основно образование ;
  3. Оригинал на медицинско свидетелство, издадено от общопрактикуващия лекар на ученика – за кандидатстващите по специалност от професия в професионални гимназии и професионални паралелки в профилирани гимназии, обединени и средни училища.

Ученици, които са приети по първо желание, нямат право да подават заявление за участие във втори етап на класиране. Те следва да се запишат във училището, където са приети.

Учениците, който са приети на второ или следващо желание и желаят да участват във второ класиране, подават заявление за участие във второ класиране в училището където са приети.

Учениците, които не са приети на първо класиране, автоматично участват във второ класиране. Не се подават заявления за участие във второ класиране.

Очакваме приетите ученици в VIII клас да се запишат в посочените срокове.